Пролетния дял на efbet Лига започва с два отложени мача от 4-ия кръг. От 14.15 часа Арда Кърджали приема Лудогорец, а след това Локомотив София е домакин на ЦСКА. В класирането разградчани имат крехък аванс от две точки пред "червените" на върха и очакванията са битката за титлата да е изключително напрегната.

Лошата новина за Лудогорец е, че още няма победа като гост на Арда след две равенства, а ЦСКА се представи отлично по време на зимната си подготовка и е по-амбициран от всякога да спре 10-годишната хегемония на "орлите". Столичните "Железничари" обаче са сред традиционно неудобните противните на "Амрейците".

ЦСКА не е побеждавал Локо София като гост в 6 поредни мача във всички турнири, а при последните си 12 визити на "червено-черните" имат само 1 успех. В останалите случаи Локомотив се е наложил 3 пъти, равенствата са 8.

Настроението на “Българска армия” е приповдигнато и по друга причина. Забелязва се сближаване между ръководството и привържениците, доказателство за което е мащбната кампания за набиране на средства, с които да се подпомогне изплащането на задълженията по делото “Бенжелюн”. Това, както и фактът, че “червените” до момента не се разделиха с нито един водещ футболист, повишава очакванията на феновете.

ЦСКА се подсили само с двама футболисти в лицето на бразилеца Маурисио Гарсес и колумбиеца Браян Морено. В същото време клубът продаде защитниците Пламен Гълъбов и Карол Метс, и освободи халфа Хамза Чатакович. Не е изключено до края на трансферния прозорец на “Армията” да се появи още един нов играч, но е възможно и да се стигне до раздяла със звездата Жорди Кайседо, от когото се интересува аржентинският гранд Ривър Плейт. 

Локо София се намира в зоната на изпадащите, въпреки че стартира доста уверено в началото на сезона. “Железничарите” имаха проблеми в атака и потърсиха решение с привличането на Димитър Митков от Лудогорец. В “Надежда” пристигнаха още бившият национал Симеон Славчев и защитникът Давид Малембана, който е познат у нас от периода си в Локомотив (Пловдив). 

В навечерието на подновяването на сезона “червено-черните” се сдобиха с нов генерален спонсор, което ще донесе финансово спокойствие. Очаква се скоро стадионът на Локомотив да разполага с осветление и това е още една добра за привържениците на тима. 

В мача днес атаката на "железничарите" ще води Димитър Митков, а в средата на терена титуляр ще е Симеон Славчев. Четиримата защитници пред Александър Любенов ще са Селсо Рапосо, Пламен Крачунов, Йоргос Кацикас и Мики Орачев. 

Сред 11-те на ЦСКА няма да има изненади. Густаво Бусато ще застане под рамката, а в защита ще действат Иван Турицов, Юрген Матей, Мено Кох и Брадли Мазику. Двойка вътрешни халфове ще са Жеферсон и Амос Юга, а Георги Йомов, Греъм Кери и Яник Вилдсхут ще трябва да захранват с подавания голмайстора Жорди Кайседо. 

Снимка: БГНЕС