Треньорът Костадин Ангелов не крие, че е емоционално свързан с ЦСКА и ще подкрепя отбора в днешното дерби, той обаче отчете и доброто си впечатление от работата на Станимир Стоилов в Левски.

„Аз може да съм за ЦСКА и да подкрепям отбора, но няма как да не отбележим работата, която Мъри върши в Левски. Той не е само треньор, а се занимава с много други неща — финанси, организация… Точно това, че с него Левски прогресира е причината интересът към този мач да се повиши. Отборът има шансове да се изкачи до място, което да им осигури участие в евротурнирите. ЦСКА обаче се бори за титлата. Определено мисля, че имат шанс за успех срещу Лудогорец. Все още има достатъчно мачове. Отборът е добре подготвен и физически, и всякак. Да, не може да се картотекират нови футболисти, но и сега съставът е достатъчно конкурентен. Със сигурност обаче най-вредното нещо във футбола са очакванията. Като фенове винаги може да се очаква и да се изисква, повече от това, което се показва, но самите футболисти изобщо трябва да изключат тази дума „очаквания“ от мисленето си. Да я заменя с вяра, увереност или нещо друго“, каза пред "Мач Телеграф" Ангелов, който за последно водеше отбора на Янтра във Втора лига, но винаги е декларирал пристрастията си към тима от „Армията“.

„По отношение на играта ми харесват и двата отбора. ЦСКА играе по-директен футбол. Очаквам повече агресия и от двете страни. Имам предвид не ритане и джаскане, а чисто футболна агресия на терена. Едва ли има обаче някой, който може да познае как ще се развие срещата. За това ще гледаме с интерес. Не мисля, че Левски изостава по отношение на качеството си в състава. Може би при тях има по-малко конкуренция на някои постове и по-малка дълбочина, но със сигурност и „сините“ разполагат с достатъчно класни футболисти, с които ще могат да се противопоставят и да търсят победата. Още повече, че сме в България, а футболът по родните терени не е на кой знае колко високо ниво“, каза още Ангелов.

Снимка: Lap.bg