ЦСКА отново не успя да излъчи голмайстор на елита. Това стана факт, след като кипърският нападател на Лудогорец Разград – Пиерос Сотириу стана голмайстор на efbet Лига за приключилия вчера сезон. Той завърши със 17 отбелязани попадения на сметката си. Сотириу успя да стигне до този брой голове в 24 шампионатни мача, завършвайки по най-добрия начин втората си кампания в България.

Втори в листата с 16 гола остана Жорди Кайседо от ЦСКА, а трети е националът Ивайло Чочев от ФК ЦСКА 1948 с 13 точни попадения. Топ 5 допълват с по 12 гола Димитър Илиев от Локомотив Пловдив и украинеца Евгений Сердюк от Черно море.

По този начин армейците продължават да нямат едноличен свой голмайстор вече 20 години, пише "Тема спорт". За последно приза за стрелец номер 1 на родното първенство спечели Владимир Манчев през далечния вече сезон 2001/2002. Тогава той реализира 26 гола в 38 мача.

По-късно на два пъти нападатели на ЦСКА са делили наградата с играчи на други отбори. През 2005/2006 Жозе Фуртадо има 16 попадения, но част от тях са отбелязани за Вихрен през есента, откъдето акостира на „Българска армия“ през зимата. Наравно с него тогава е Миливое Новакович от Литекс. Пет години по-късно любимецът на червените фенове Жуниор Мораеш също стига до наградата със своите 16 реализирани гола, но и той дели приза – толкова има и Иван Стоянов от Лудогорец.

Снимка: Lap.bg