ЦСКА е платил на Септември близо 150 000 долара на Септември за правата на Симеон Александров, пише „Тема Спорт“. Клубът, собственост на Румен Чандъров, ще прибере и 20 процента от следващата продажба на фланговия футболист.

Подобна бе сделката и между армейците и Онсе Калдас за друго крило – Марселино Кареасо. Колумбийците получиха 100 хиляди долара за 22-годишния футболист и запазиха 20% от следващия му трансфер.

Както „Тема Спорт“ вече писа, Симеон Александров е подписал 5-годишен договор с ЦСКА. Ако го изпълни, той ще остане на стадион „Българска армия“ до лятото на 2027-а. В контракта на юношеския национал са залегнали множество бонуси за добро индивидуално и отборно представяне. През всеки следващ сезон месечното му възнаграждение ще се увеличава.

Припомняме, че за трансфера на крилото лично настоя треньорът Саша Илич. Фланговият футболист е грабнал вниманието му в двубоя между армейците и Септември (1:0) преди няколко седмици. Големи похвали е получил и от досегашният си наставник Славко Матич, а Валери Божинов също се е изказал много ласкаво за него пред Илич.

Снимка: Lap.bg