ЦСКА за първи път през сезона ще използва формация с двама нападатели в официален двубой, пише Тема спорт. Досега те практикуваха постройката 4-2-3-1. Това ще се случи в предстоящия сблъсък с Пирин Благоевград в понеделник от 17:30 часа на стадион „Българска армия“.

Армейците ще играят в традиционната за футбола схема 4-4-2, но в разновидността й с ромб в средата на терена. Тя бе тренирана по време на паузата за националните отбори, включително и в контролата със Септември София, спечелена с 2:0. В голмайстори се превърнаха именно двама от нападателите на червените – Дюкенс Назон и Дауда Бамба. Първият започна като титуляр и си партнираше с Браян Морено на върха на атаката, а вторият се появи на почивката. Все още не е ясно дали те ще стартират заедно от първата минута срещу Пирин.

В отсъствието на наказания Иван Турицов отдясно на отбраната ще започне Тибо Вион. В предмостието на отбраната пък ще действа Амос Юга, докато малко пред него се очаква да е Джонатан Линдсет. В контролата със Септември до норвежеца започна новото попълнение Марселино Кареасо, но не е сигурно, че това ще се повтори и срещу орлетата.

Минимален е шансът от първата минута да стартират бразилците Жеферсон и Маурисио Гарсес. Както е известно, те пропуснаха близо седмица от тренировъчния процес на тима, включително и контролата със Септември. Двамата получиха по-дълга почивка от треньора Саша Илич след вечното дерби с Левски и се прибраха до родината си. Те трябваше да се завърнат в България в понеделник и да подновят тренировки във вторник. Вместо това обаче Жеферсон и Гарсес се присъединиха към заниманията на тима едва в четвъртък.

Снимка: Lap.bg