Треньорът на ЦСКА Саша Илич ще върне Дюкенс Назон в стартовия състав за важното гостуване на Локомотив Пловдив утре от 17:15 часа. Хаитянският нападател имаше ключова роля за четирите поредни победи на червените в шампионата, три от които при гостувания. Той отбеляза две попадения при 4:0 над Хебър, след това донесе успеха с 1:0 над Ботев Пловдив в Коматево, а във Враца асистира брилянтно с пета на Лазар Туфегджич и бе поздравен от Карим Бензема.

Въпреки това идеите на Саша Илич, свързани с максимален брой ротации, оставиха Назон на резервната скамейка за гостуването на Арда. Той се появи на терена в 61-ата минута и се нуждаеше от едва около 200 секунди за да реализира и да изведе армейците отново напред в резултата. Така нападателят си заслужи титулярно място на „Лаута“, пише Тема спорт. Не е изключено червените да излязат с напълно различно трио в атака, като до Назон да действа включилият се много силно срещу Арда Лазар Туфегджич, а зад тях да играе Марселино Кареасо, който има голов принос във всеки от досегашните си 4 мача с червената фланелка.

В същото време Назон бе атакуван на расистка основа в социалните мрежи след двубоя в Кърджали. За това разкри самият той в Инстаграм, като публикува чат с човек, който му пише „Връщай се в Африка, нег*р. Ние сме ЦСКА, а не Африка“. След това нападателят качи снимка от съблекалнята на ЦСКА и отговори иронично „Извинявай, но в момента имам тренировка и няма как да отида в Африка“. Явно засипан от съобщения той побърза да успокои привържениците: „Благодаря ви за съобщенията и любовта, която ми давате, фенове на ЦСКА! Не се тревожете, мога да правя разлика между този тип хора и повечето от вас“.

Снимка: Lap.bg