Бившият помощник-треньор на Стойчо Младенов в ЦСКА – Анатоли Нанков разкри, че тимът е имал огромни проблеми, свързани с разпространението на Ковид-19 през миналата зима. Тогава отборът бе на подготвителен лагер в турския курорт Белек, където ще тренира и през втората половина на следващия месец.

„Много хора знаят, че Стойчо Младенов бе в болница с Ковид по време на подготовката ни в Турция. Малко известно е обаче, че и голяма част от футболистите също прекараха болестта и пропуснаха поне по 10 дни от тренировъчния процес. Не сме го казвали досега, за да не звучи като оправдание за резултатите, които регистрирахме в началото на пролетта. Но наистина доста играчи – около 60-70 процента изкараха Ковид и в Турция, и след това като се прибрахме в България.

Това се отнасяше и за новите попълнения. Гарсес два пъти беше болен, Морено пък дойде контузен и започна да тича една седмица преди старта на шампионата – пропусна реално цялата подготовка. Затова и по-рядко намираше място в състава“, обясни Нанков пред „Тема Спорт“.