Вратарят Густаво Бусато ще остане в ЦСКА и през следващия сезон, пише„Тема Спорт“. Преди дни от „Българска армия“ са активирали клаузата в договора му, която позволяваше на клуба едностранно да го удължи с още един сезон. Настоящият контракт на бразилеца изтичаше в края на настоящата кампания, но вече той е обвързан с червените до лятото на 2024 година. Все още не е ясно кога от Борисовата градина ще обявят официално новината. Припомняме, че още в края на миналата година ЦСКА постигна пълно споразумение за удължаването на договора и с Амос Юга, но това продължава да не е потвърдено от клуба.

Бусато кара четвъртата си година на „Българска армия“, след като пристигна у нас през юни 2019-та от бразилския нискоразреден Итуано. В първите си месеци в тима той бе резерва на Витаутас Черниаускас, но от началото на 2020-та застана под рамката и оттогава не е освобождавал тази позиция. Той получи и сериозен кредит на доверие, тъй като често редуваше страхотни намеси с твърде леки грешки.

Постепенно обаче бразилецът натрупа самочувствие и разви качествата си, като в последната година е най-постоянният футболист на ЦСКА. Той е с основен принос както за достигането до плейофите на Лигата на конференциите от армейците, така и за най-малкия брой попадения, които са допуснали през есента в Първа лига – 9 в 18 мача. Стражът бе на терена в 16 от тях и запази мрежата си суха 10 пъти.

В момента 32-годишният Бусато е на шесто място сред чужденците с най-много мачове за ЦСКА в Първа лига с 89, като е рекордьор сред вратарите. На второ място в класацията е Черниаускас със 75 срещи. Във всички турнири пък бразилецът е записал общо 131 участия.

Снимка: Lap.bg