Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон бе избран за футболист номер 1 на 20-ия кръг в Първа лига. Той се разписа на два пъти за успеха на „армейците“ с 3:1 над Ботев Пловдив. След него във вотът на треньорите останаха Спас Делев (Лудогорец) и Чавдар Ивайлов (Ботев Враца).

„Радвам се да съм тук днес, за да получа тази награда. Мечтата ми е да бъда шампион с ЦСКА. Колективът е нашето най-силно оръжие. Атмосферата при нас е добра. 

Надявам се да продължа да бележа. Нападателите казваме, че вкарването е като шише с кетчуп - натискаш и сосът потича, понякога не потича. Надявам се, че сосът ще продължи да тече до края на сезона, ще давам максимума от себе си. 

Нивото в България е добро. В началото чух, че има три-четири добри отбора, но не е така. Първенството е наистина добро. Лудогорец, Левски, другия ЦСКА, Ботев (Пловдив) - това са добри отбори", заяви Дюкенс Назон.

„Не мога да посоча конкретно с кого обичам да си партнирам. Всички, Хайнц разбира моята игра, Морено е експлозивен, Бамба е бърз. Срещу Локомотив (Пловдив) нямахме ден, не знам какво се случи - риташ топката, тя не влиза във вратата. Най-важното е, че не загубихме. 

Когато дойдох започнах да се грижа за моето тегло, Саша непрекъснато ме подкрепя, станах по-бърз, физическата ми форма в момента е по-добра. Нашият треньор вярва в нас, в отбора. Той е много честен с нас. Когато не играем добре, той ни го казва. Не се шегува. Чувствахме неговата липса, въпреки че публиката ни подкрепяше. Усеща се, когато треньорът го няма“, добави нападателят. 

Дюкенс Назон говори за предстоящата среща с ЦСКА 1948: „Нагласата преди мача с ЦСКА 1948 е като преди всеки друг мач. Но може би малко повече заради феновете, защото те искат от нас да ги убием. Да, може би сме малко по-настроени спрямо другите мачове. Нуждаем се от нашите фенове. Шоуто от предишния мач, показвах го на приятели, не бяха виждали такова. Шокиран бях и аз, хареса ми. Искам всичко - купата, титлата, Шампионската лига. Всичко, което може“.

Снимка: Lap.bg