Организираните привърженици на ЦСКА от фенклуб „Сектор Г“ са заровили томахавките с клубното ръководство. Както е известно, през есента те бойкотираха мачовете на тима, тъй като бяха несъгласни с управлението. В началото на пролетния полусезон пък се завърнаха на трибуните, но подчертаха, че продължават да се разграничават от шефовете на „Армията“.

„Ръководните процеси са все така полуаматьорски. Затова искаме да кажем следното: Опитахме да повлияем с отсъствие – не стана. Време е да пробваме с присъствие“, обявиха в началото на февруари феновете. Сега обаче изглежда, че те вече гледат в една посока с ръководството и дори си сътрудничат.

Това стана ясно от публикация на тартора на червената агитка Иван Велчев-Кюстендилеца по повод страхотната инициатива на фенклуб „Червени шопи“, състояла се на мача със Спартак Варна. Близо 200 деца от община Елин Пелин бяха заведени на двубоя, като преди него имаха възможност да стъпят на терена на „Българска армия“, посетиха клубния музей, играха игри на Армейския следобед и получиха автографи от Браян Морено. Те бяха отделени в специален блок в сектор Г откъм сектор А, където имаха възможност да усетят по чудесен начин атмосферата, която червените фенове създадоха.

„За нас беше чест да посрещнем малките армейци от Елин Пелин. Благодаря на нашите братя от „Червени шопи“, които направиха този червен празник възможен. Ние от Сектор Г се надяваме това да стане една прекрасна традиция. Сектор Г, както и ръководството на ЦСКА сме отворени към всякакъв вид подобни инициативи. На следващото домакинство следва нова порция от деца, обичащи отбора ни. Гледката на стотици малчугани, крещящи името на нашия

любим отбор, е гледка, която сигурен съм, че ше топли сърцата на всички армейци дълго време!“, написа Иван Велчев във Фейсбук.