Саша Илич е предприел нов подход в опит да тушира напрежението преди последния мач за сезона срещу Левски. Армейците все още имат шанс да спечелят титлата, като се нуждаят от задължителна победа срещу сините и грешна стъпка на Лудогорец на „Тича“.

Тимът сдаде върха в предишния кръг, когато завърши наравно с ФК ЦСКА 1948 Сф след много слабо представяне, породено най-вече от огромното напрежение. В опит да успокои футболистите си преди вечното дерби Илич е провел индивидуален разговор с всеки от тях, като им е вдъхнал увереност.

Бившият плеймейкър на Партизан е 10-кратен шампион на Югославия и Сърбия  и със сигурност притежава шампионския манталитет, нужен на ЦСКА в предстоящата битка с Левски. Той бе разочарован от липсата на самочувствие на играчите си срещу ФК ЦСКА 1948 Сф, пише "Тема:Спорт".

„Първото и единствено нещо, което не ми хареса и смятам, че е главна причина да не стигнем до победата е страхът. Футбол не се играе със страх. Видях желание, борба и агресивност, но футбол не се играе със страх. Предполагам, че на футболистите им е било трудно да играят под такова напрежение. Може би това е нормално, защото в предишните години никога не сме били толкова близо до титлата, да я държим в нашите ръце“, коментира Илич след мача в събота.

Сега сърбинът е взел нужните мерки и се надява да види тима си доста по-смел срещу Левски днес. ЦСКА вече доказа през сезона, че когато играе без страх може да се представя добре. Това се случи в последните седмици, когато отборът заемаше втората позиция и бе лишен от напрежението да брани върха. Сега, в последния мач за сезона, армейците са длъжни да се върнат в правилния път, въпреки огромното значение и заряд на сблъсъка.