Разочарован съм, че няма феърплей в българското първенство. Това сподели изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов след победата на "червените" над Левски с 2:0, предаде репортер на БГНЕС. Успехът на "армейците" се оказа пиров и остави тима на Саша Илич на второ място в крайното подреждане, на точка зад Лудогорец.

"Тия точки ги постигнахме почтено, нямахме късмета да играем срещу юношески формации, нямахме късмет със съдиите, бяхме ощетени. С високо вдигнати глави сме, поздравявам треньорите и футболистите, ние направихме много сериозно постижение като точки", започна той.

Филипов бе категоричен, че не е очаквал нищо по-различно от здрав мач от страна на Черно море срещу Лудогорец, за разлика от "други отборчета, които решиха да си обиграват състава с юношите", визирайки Левски в гостуването на разградчани миналия уикенд.

"Аз съм приятел с Илиан Илиев още от казармата, познавам го като характер и човек, нямах съмнения, че те ще играят здраво, за разлика от други отборчета, които решиха да си обиграват състава с юношите. На големите отбори не им отива този начин на поведение, вече те да си правят сметка. Аз съм от 8-годишен юноша на ЦСКА, минал съм през мъжкия отбор, винаги са ме възпитавали за успехи - ние можехме да си вземем мача, направихме две грешки във възлови двубои, но когато всички се влагат срещу теб, натрупват се картони, имахме контузени, се получават и такива неща".

Изпълнителният директор на "червените" добави, че старши треньорът Саша Илич ще остане начело на отбора. "Саша Илич има договор, остава си тук и ще си работи, продължаваме си по същия начин. Знаем къде е нивото на българския футбол като качество - най-лошото, е че когато някой съдия свири добре, ние го поздравяваме - разочарован съм, че няма феърплей в българското първенство, наистина", завърши Филипов.