ЦСКА ще изиграе контрола с швейцарския Базел по време на лятната пауза, пише “Тема Спорт”. Това ще бъде и най-интригуващата проверка на армейците по време на подготвителния лагер в австрийския планински курорт Бад Клайнкирхайм. В Алпите играчите на Саша Илич ще срещнат общо пет съперника, като първата проверка ще е с румънския Ботошани, завършил на 11-о място в първенството.

Договорени са и два мача с местни отбори, като единия е част от елита на Австрия, а другият е аматьорски и се подвизава в долните дивизии на австрийското първенство. Очаква се в следващите дни от Борисовата градина да обявят официално програмата за подготовката си, като съобщят датите и часовете за мачовете. Все още няма информация дали всички спаринги ще бъдат излъчвани по телевизията, но почти сигурно това ще се случи.

Както е известно в последните три еврокампании армейците два пъти срещнаха швейцарския гранд Базел в плейофите за влизане в групите. Първият път ЦСКА победи с 3:1 на “Санкт Якоб Парк” и си проправи път до Лига Европа. През изминалата година червените се наложиха над опонента с 1:0 в София, но загуба с 0:2 в Швейцария лиши тима от участие в групите на Лигата на конференциите.

В Бад Клайнкирхайм, където ще се готви ЦСКА, ще бъдат още отборите на Удинезе, Базел, Панатинайкос, Легия Варшава, Ференцварош, Карлсруе и втория тим на Байерн Мюнхен. Италианското издание „Messaggero Veneto“ пише, че е възможна контрола между Удинезе и ЦСКА.

След завръщането от Австрия червените ще изиграят и една проверка на българска земя, преди началото на която ще се състои и официално представяне на тима за новия сезон.