Бившият румънски футболист на ЦСКА Еуген Трика може да смени Саша Илич, ако червените отпаднат от Сепси, пише цитираният от Тема спорт digisport.ro. Вчера ЦСКА загуби с 0:2 на „Българска армия“ първата среща от втория предварителен кръг на Лигата на Конференциите.

"ЦСКА София може да смени треньора си, ако отпадне от Лигата на конференциите от Сепси. Селекционерът на българите Саша Илич (45 г.) може да бъде заменен от румънец.

Еуген Трика (46 г.) беше в София, за да гледа на живо мача между ЦСКА и Сепси.

Румънецът, бивш треньор на У 1948 Крайова и за последно в Конкордия Кяжна от Лига 2, е в добри отношения с шефа на българите Гриша Ганчев от времето, когато игра в българското първенство.

Трика приключи кариерата си на футболист през 2011 г., а през 2012 г. започва треньорската си кариера в Ювентус Букурещ. Той води ЧФР Клуж, УТА Арад, Металул Решица, Спортул Снагов, У 1948 Крайова (три пъти), Турис, Виторул, Пандури (два пъти), Матоллобус и Конкордия Кяжна. Ако приеме предизвикателството да поеме ЦСКА София, това ще бъде първият опит на Трика в чужбина като треньор.

Като състезател Трика е играл два пъти в България. Първо между 2003 и 2005 г. в Литекс Ловеч, след това между 2006 и 2007 г. в ЦСКА. С първия успя да спечели Купата на България, а с втория – Суперкупата", припомнят в Румъния.

В същото време БТА също обяви, че бъдещето на Илич е под въпрос. Ръководните фактори на "Българска армия" са недоволни от колебливото представяне на "червените" от началото на сезона и по-конкретно от загубата от Сепси.

Преди това "армейците" стигнаха само до 0:0 при гостуването си на Хебър на старта на сезона в Първа лига, а в последствие спечелиха трудно с 1:0 срещу новака Крумовград на "Армията".
 
Очакванията бяха за значително по-силно представяне на ЦСКА с оглед на сериозните средства за селекция, които бяха похарчени за подсилване на състава през това лято. 

Снимка: Lap.bg