Крилото на ЦСКА Жираир Шагоян ще получи пореден шанс да започне като титуляр в предстоящия двубой с Черно море. Треньорът Нестор Ел Маестро ще заложи на него от първата минута за трети пореден път, макар че в големи периоди от срещите арменецът е напълно безличен и незабележим, пише Тема спорт.

Все пак в последния кръг срещу Ботев Враца (2:0) той се отчете с първи принос след близо година в клуба – асистира за първото попадение в срещата на Дюкенс Назон. Шагоян ще започне по левия фланг, а Фаетон по десния, като е твърде вероятно с течение на двубоя двамата да разменят позициите си.

ЦСКА ще излезе с четирима в отбрана. Защитният вал няма да претърпи промяна и ще е в същия състав, както и при гостуването във Враца. Тогава в ядрото на ариергарда действаха Браян Кордоба и Християн Петров, а като крайни защитници Вион и Санянг.

Новият треньор на червените Нестор Ел Маестро досега редуваше избора си относно тактическата постройка. Започна с трима отзад в реванша със Сепси, който бе загубен катастрофално, после с четирима в двубоя със Славия у дома, пак с трима при тежката загуба в Разград и сега отново върна карето пред Бусато при визитата във Враца. Нестор смята и занапред да залага приоритетно на 4-3-3.

Капитанската лента ще остане на ръката на Тобиас Хайнц.

Снимка: БГНЕС