ЦСКА е направил стъпки, за да изкара български паспорт на един от колумбийските си футболисти – Данило Асприля, пише „Тема Спорт“. През този сезон на „Армията“ се сблъскват със сериозен проблем, тъй като в първенството има лимит от максимум 5 футболисти без документи от Европейския съюз, които могат да попадат в групата за мачовете. В момента червените разполагат с цели 8 подобни футболисти – Асприля, Браян Кордоба, Сейни Санянг, Марселино Кареасо, Майкъл Естрада, Браян Морено, Жираир Шагоян и Лазар Туфегджич.

От началото на сезона все някой от изброените беше контузен и изборът пред Саша Илич, а след това и Нестор Ел Маестро беше донякъде улеснен. Вече обаче всички освен Морено, който е с лека травма и също съвсем скоро ще е готов, са здрави и формирането на групата за мачовете със сигурност ще създава дискомфорт на наставника.

Затова и червените ще опитат да решат проблема поне с един играч и да извадят роден паспорт на Асприля. Те се надяват процедурата да бъде улеснена поради факта, че колумбиецът вече е живял у нас – от лятото на 2013-а до началото на 2015-а той носи екипа на Литекс, а освен това съпругата му е българка. Именно тя беше и основната причина 34-годишният офанзивен футболист да пристигне в ЦСКА този сезон. Данило обяви, че поставя семейството на първо място и дори част от трансферната сума, която армейците платиха на израелския Бейтар Йерусалим, се удържа от заплатата му.

Асприля не е играл от повече от месец – за последно бе на терена при домакинското равенство 1:1 със Славия на 6 август. След това колумбиецът лекува известно време контузия в коляното, но вече е напълно възстановен и тренира на пълни обороти със съотборниците си на минилагера в Тетевен, който се провежда в момента. Очаква се Данило да се завърне в игра в днешната контрола с бившия му отбор Литекс.