Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро не скри задоволството си след постигнатия успех с 2:1 при гостуването на Ботев (Пловдив) в дербито от 10-ия кръг на Първа лига. С победата "червените" временно изпревариха Левски на третата позиция в класирането и записаха пета победа от началото на сезона. 

"Играхме срещу много мотивиран отбор. Имаше страхотна атмосфера, за която допринесоха и нашите фенове и съм много щастлив, че показахме нашите качества и умения, за да вземем трите точки днес. Искам да виждам постоянство в играта на ЦСКА и да взимаме такива трудни гостувания. Нивото на играта ни не беше толкова високо, колкото преди седмица, но беше достатъчно, за да спечелим", заяви след срещата Ел Маестро.

"Мисля, че отговорихме на битката и предизвикателството, което получихме от противника. Трябваше да се защитаваме в първите и последните 10-15 минути на мача, но вкарахме голове във важни моменти. Ще видим какви са контузиите на Марселино Кареасо и Кордоба. Тези травми нарушиха ритъма ни, но се справихме“, обясни още наставникът на ЦСКА.