Ботев Враца ще заложи на стабилност в защита в опит да открадне точка или три от стадион „Васил Левски“ в неделя. Треньорът Христо Янев ще заложи на петима футболисти в отбрана, като в ролята на бекове да бъдат Браян Мендоса и новото попълнение Илкер Будинов, от които ще се изисква да се включват и в офанзивните действия на тима.

Очаква се дебют от първата минута да запишат и още двама защитници, привлечени през зимата – Мартин Ачков и Меси Биатумусока. Атаката ще води колумбийската звезда на тима Браян Переа, пише „Тема Спорт“.

Ботев Враца показа добро лице по време на зимната си подготовка, макар че не записа нито една победа. Това се дължеше и на силните противници, с които тимът премери сили по време на лагера си в Кипър.

Зелените започнаха с поражение с 2:3 у нас от Монтана, а след това загубиха от сръбските грандове Партизан (0:1) и Цървена звезда (прекратен при 1:2), преди да направят 2:2 с арменския Арарат Ереван. Ботев е предпоследен в класирането, като се намира на 3 точки от Пирин и на 6 от спасителната зона, където е Локо София.