Родният хегемон Лудогорец е спечелил 7 270 300 евро от наградния фонд на УЕФА за участието си в евротурнирите през този сезон. Това отрежда на шампиона на България 62-ро място в класацията по приходи от Европа, а до края на кампанията има всички шансове да се изкачи и по-напред, като всичко зависи от представянето та тима Лигата на конференциите.

Снощи разградчани завършиха 0:0 като гост на Сервет в първи мач от елиминационния плейоф в Лига на конференциите и ако отстранят швейцарците, ще дръпнат с няколко места напред в класацията по приходи, в които не са включени тези от маркет пул.

На второ място от родните клубове за този сезон се нарежда Левски. “Сините” са на 107-мо място със спечелени 1 050 000 евро. Останалите ни два участника - ЦСКА 1948 и ЦСКА , заемат 180-то място с по 450 000 евро, заработени от представянето си на терените в Европа.

Лидер в класацията е Реал Мадрид , който е заработил  около 80 млн. евро. Десетката допълват Байерн (Мюнхен), Манчестър Сити, Барселона, Атлетико (Мадрид), ПСЖ, Порто, Борусия (Дортмунд), Арсенал и Наполи. След първите 20 пък има само един отбор от Източна Европа - Шахтьор (Донецк), който е генерирал приходи от наградния фонд в размер на 46 877 211 евро.