Капитанът на младежкия национален отбор Християн Петров за първи път в кариерата си получи и лентата в ЦСКА. Това се случи през втората част на вчерашния двубой с Берое. Юрген Матей изведе съотборниците си за началото на срещата, но той получи контузия и напусна принудително в 38-ата минута. Тогава нидерландецът предаде лентата на втория капитан в състава Амос Юга.

На почивката обаче и африканският халф бе заменен, тъй като е застрашен да пропусне два мача на тима при следващ жълт картон и треньорският щаб реши да го съхрани с оглед на решения мач. Тобиас Хайнц, който през сезона също е получавал тази роля, пък още не се бе появил в игра и така лентата попадна на ръката на 21-годишния бранител.

В интервю през зимата Петров заяви, че е готов да бъде капитан на червените. Припомняме, че в последните години двама юноши на ЦСКА получаваха ролята дори по-рано от Християн – Божидар Чорбаджийски и Валентин Антов.

Освен изброените по-горе чужденци, през този сезон и Иван Турицов е бил капитан на червените – при победата с 1:0 над Крумовград във втория кръг. После той се въвлече в скандал с фенове след загубата с 0:2 от Сепси в Европа и лентата му бе отнета. Така досега през кампанията тя е била на ръката на петима различни футболисти.