ЦСКА продължава да инвестира в тренировъчната база в Панчарево. Следващото подобрение в комплекса ще бъде сграда за хранене и свободно време, научи „Тема Спорт“. Тя ще бъде разположена на мястото на стария ресторант и ще има сходна площ. В последните години на това пространство бе изградена шатра, в която футболистите сядаха да ядат, но беше ясно, че това е само временно решение. Тя вече е демонтирана, а дейностите по изграждане на новата сграда не спряха и в събота, когато на базата се проведоха две вечни дербита в юношеските първенства – ЦСКА победи Левски с 5:1 при 16-годишните и отстъпи с 0:3 при 15-годишните. Сред иновациите в Панчарево е и нова порта на входа на комплекса, която е с автоматично електронно отваряне и затваряне.

От 2016-а насам ЦСКА направи много подобрения на тренировъчната си база, като буквално й вдъхна втори живот, след като с години бе стояла извън употреба. Припомняме, че вече от доста време в нощта преди мач в София армейците се събират в лагерна обстановка в Панчарево и спят там. Бяха изградени три терена, централният от които разполага с осветление, както и съблекалня и бунгала за нуждите на футболистите и треньорите. Имаше вариант осветлението от стадион „Българска армия“ също да бъде преместено там, но разчетите показаха, че то е изключително неефективно и разходите са твърде големи.

Докато се строи новата сграда, за тима ще има лек дискомфорт, като се налага играчи и спортно-технически щаб да се хранят „на крак“ в съблекалнята или на масите пред нея. Такава бе ситуацията вчера, когато червените тренираха двуразово, след като преди това треньорът Нестор Ел Маестро бе дал три дни почивка на своите възпитаници. Кондиционният специалист от неговия щаб Боян Стаматович пък почерпи за своя 38-и рожден ден.