С нови три мача в събота, 30 март, ще продължи 26-ият кръг в Първа лига. От 14:00 часа Ботев Враца е домакин на Хебър. В 16:30 шампионите от Лудогорец гостуват на Локомотив Пд, а в 19:00 часа Локомотив София посреща ЦСКА в квартал „Надежда“.

„Червените“ нямат право на грешка в битката за титлата. Тимът на Нестор Ел Маестро е трети с 54 точки, на три от лидера Лудогорец, който е с двубой в резерв. „Армейците“ се намират в серия от четири поредни победи във всички турнири, три от които за първенство, а в последния кръг се разправиха с Ботев Пд на Националния стадион за крайното 4:0.

Локомотив от своя страна е един от най-незадоволително играещите отбори от началото на пролетния полусезон – „железничарите“ записаха две победи при гостуванията си на Хебър и Етър, но отстъпиха в останалите три на Крумовград и Славия, а в последния кръг отнесоха шест гола от Лудогорец в Разград. Тимът на Данило Дончич е 13-и с 25 пункта.

По-рано през деня, Лудогорец гостува на Локо Пд на „Лаута“. Възпитаниците на Георги Дерменджиев нямат грешна стъпка от старта на пролетта, записвайки пет последователни успеха, като са в серия и от четири поредни сухи мрежи. „Зелените“ се класираха и за полуфиналите в турнира за Купата на България, където ще срещнат Хебър.

От своя страна Локомотив на наскоро подписалия нов договор старши треньор Александър Томаш излиза в търсене на трета последователна победа след успехите над Етър и Славия. „Черно-белите“ са пети с 47 точки, на четири от четвъртия Левски, който вече изигра мача си от кръга.

В първия двубой, Ботев Враца ще търси задължителни точки срещу полуфиналиста за Купата Хебър. Врачани, водени от Христо Янев, измъкнаха точката срещу Берое в заключителните секунди на последния си двубой – тяхна първа след поредица от четири загуби, която намали шансовете им за оцеляване в елита.

Отборът е предпоследен в таблицата с 14 точки, на четири пред закотвения на дъното Етър. Хебър на Любослав Пенев е на 12-та позиция с 27 пункта, като в последните си две срещи направи равенство с Пирин Благоевград и се наложи над Арда с минималното 1:0 в Пазарджик.

Пълна програма за 26-ия кръг в Първа лига:

Петък, 29 март

Пирин Благоевград – Етър 2:1

Арда – Крумовград 1:1

Левски – Славия 2:0

Събота, 30 март

14:00, Ботев Враца – Хебър

16:30, Локомотив Пд – Лудогорец

19:00, Локомотив София – ЦСКА

Неделя, 31 март

16:30, Ботев Пд – Черно море

19:00, ЦСКА 1948 – Берое. /БГНЕС