Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро има няколко въпросителни преди гостуването на Локомотив София, породени от многото контузии в състава и ситуацията с Вион и Юга, които са застрашени от наказание.

Възможно е един от тях да бъде съхранен за днешния сблъсък, като по този начин ще се намали шансът да пропуснат вечното дерби с Левски през следващия уикенд.

Юга игра два мача по 90 минути за ЦАР в паузата за националните отбори, като може да получи почивка. За да се случи това, от първата минута трябва да стартира Станислав Шопов.

Това е и единствената възможност в стартовия състав на ЦСКА да има двама българи. Ако плеймейкърът остане на пейката, родният играч сред титулярните 11 ще е само Християн Петров. Както е известно, десните бекове Иван Турицов и Мартин Стойчев лекуват контузии.

В тяхно отсъствие в тази зона ще започне Емануел Шакич. По-малко вероятно е отляво да се стигне до изваждане на Тибо Вион, тъй като неговата алтернатива Сейни Санянг така и не печели доверието на Нестор Ел Маестро.

Французинът вече няколко поредни двубоя успява да се опази от жълт картон. При получаването на такъв той ще почива принудително в две срещи. В сряда от 17:00 часа ЦСКА посреща Локомотив Пловдив, а в неделя от 14:45 часа предстои вечното дерби с Левски.