Защитникът на ЦСКА Браян Кордоба ще запази титулярното си място и в предстоящото домакинство на Пирин в петък. Колумбиецът бе избран от Нестор Ел Маестро за пожарен вариант за дясната зона на отбраната във вечното дерби след контузиите на Иван Турицов и Мартин Стойчев и крайно разочароващото представяне на Емануел Шакич срещу Локомотив Пловдив.

Кордоба досега бе играл в тази роля за ЦСКА единствено по време на зимната подготовка в Турция, но се представи на високо ниво и не позволи през зоната му да има опасности за Левски. Той бе стабилен в отиграванията си в дефанзивен план, а дори на няколко пъти опита да участва в червените нападения. С представянето си заслужи титулярно място срещу Пирин, като все още не е ясно дали ще остане отдясно, или ще се завърне в ядрото на ариергарда.

Това зависи и от физическото състояние на Юрген Матей, който изразходи до краен предел силите си в дербито и бе заменен четвърт час преди края, пише Тема спорт. Както е известно, друг централен защитник – Християн Петров е със скъсана връзка на глезена и ще отсъства от терените няколко седмици. Той със сигурност пропуска първия полуфинал за купата срещу Ботев Пд следващата сряда, 17 април, а най-вероятно е аут от сметките и за реванша на „Колежа“ на 1 май.

Браян Кордоба пристигна в ЦСКА през лятото, като за правата му бяха платени около 1 милион евро. Адаптацията му не бе оптимална, но успя да се наложи в титулярния състав. След първия пролетен кръг обаче загуби доверието на Нестор Ел Маестро, за сметка на завърналия се след тежка контузия Матей, а впоследствие и Енес Махмутович бе предпочетен пред него. Колумбиецът обаче се реабилитира с представянето си срещу Левски и даде заявка, че до края на пролетта може отново да бъде основна фигура в червената отбрана. Ако Кордоба играе в сърцето на защитата срещу Пирин, отдясно ще застане Шакич.

Снимка: Lap.bg