Новият треньор на ЦСКА Стамен Белчев ще промени схемата на тима и използваният от Нестор Ел Маестро ромб ще остане в миналото. Вместо това хасковлията ще използва любимата си система 4-2-3-1, като в средата на терена срещу Ботев ще действат Юга, Кареасо и изнесеният по-напред Линдсет.

Амос Юга пристигна в Борисовата градина по време на втория престой на Белчев начело на тима и дебютира с червената фланелка именно под негово ръководство. Същото се отнася и за Матей и Вион, които също ще бъдат титуляри днес. Тогава специалистът работи още с Густаво Бусато и Иван Турицов. Звезда на ЦСКА в първия му период начело пък бе Фернандо Каранга.

Именно той ще води червеното нападение днес, пише Тема спорт. По едното крило ще действа Данило Асприля, а на другото най-вероятно ще застане Тобиас Хайнц. Норвежецът не разполага с нужната скорост за тази позиция, но липсата на алтернативи и визитката му, която показва, че и преди е бил използван на нея, го правят фаворит за титулярно място.

В ядрото на защитата ще се завърне капитанът Матей, който получи почивка във фаталния за Нестор Ел Маестро двубой с Пирин (1:2).

Снимка: Lap.bg