Наполи постигна втори пореден обрат от старта на Серия "А", след като победи с 3:2 Милан на своя стадион "Сан Паоло".

Двата отбора сътвориха истински спектакъл и "росонерите" поведоха с 2:0 с две атаки. Точни бяха Джакомо Бонавентура (15) и Давиде Калабрия (49). До този момент гостите демонстрираха голямо самочувствие и стабилна игра в защита, но после дойде звездният миг на Пьотр Зиелински.

С две страхотни изпълнения от дистанция (53, 63) той възстанови равенството. В 80-ата минута резервата Дрис Мертенс донесе успеха за Наполи.

Така възпитаниците на Карло Анчелоти имат пълен актив от 6 точки, докато за Милан това беше първи мач за сезона след отложеното домакинство на Дженоа.


В следващия кръг южняците гостуват на Сампдория, докато "червено-черните" приемат Рома. 

Карло Анчелоти заложи на традиционното 4-3-3. Дрис Мертенс отново остана резерва, а в атаката действаха Лоренцо Инсиние, Хосе Кайехон и Аркадиуш Милик. Давид Оспина пък направи дебют на вратата на Наполи.

Атаката на Милан поведе звездната покупка Гонсало Игуаин, Матия Калдара седна на пейката. В центъра на защитата действаха Алесио Романьоли и Матео Мусакио. До Ел Пипита в предни позиции играха Сусо и Фабио Борини.

Наполи създаде опасност още в 5-ата минута, когато Алан засече от движение, но Джанлуиджи Донарума улови без проблеми. Домакините продължиха да доминират и по-късно Алесио Романьоли едва не си вкара автогол с глава, но вратарят на Милан успя да хване топката.

Противно на логиката гостите поведоха след четвърт час игра. Фабио Борини със страхотно отиграване с глава свали към Джакомо Бонавентура. Той с много красив удар от въздуха с външен фалц матира Давид Оспина, който допусна гол за Наполи при първия точен шут към вратата му.

След този момент домакините отново поеха инициативата, но не можеха да стигнат до опасна ситуация. Централният нападател Аркадиуш Милик пък беше изолиран от играта и почти не докосваше топката. Чак в 39-ата минута южняците създадоха напечено положение. Хосе Кайехон се овладя и стреля много силно, но на сантиметри от целта.

По-късно далечен удар на Пьотр Зиелински излезе в аут. В самия край на полувремето Милик напомни, че е на терена. Той стреля силно, но Донарума изби. 120 секунди след подновяването на играта Милан отново шокира "Сан Паоло". При хубава атака по двете крила, Сусо намери Давиде Калабрия отдясно и той с удар по земя не остави шансове на Оспина за 2:0!

Малко след това Наполи се върна в мача, след като Зиелински с много хубав шут от движение преодоля Донарума за 1:2! Голът вдъхнови домакините и Лоренцо Инсиние отправи мощен изстрел, който профуча покрай целта. В 63-ата минута полският халф можеше да се превърне в големия герой. Зиелински засече от воле, но в аут.

После Карло Анчелоти взе мерки и смени Марек Хамшик за Дрис Мертенс. В 67-ата минута Зиелински все пак вкара втори гол. След корнер резервата Тимуе Бакайоко изчисти с глава точно на крака на полузащитника. Той с фамозен удар от дистанция преодоля за втори път Донарума, за да изравни резултата!

В 81-ата минута обратът беше факт! Диавара пусна пас в коридор към Алан, който подаде към далечната греда. Там непокритата резерва Мертенс не сбърка и донесе драматичната победа на Наполи с 3:2.

Наполи – Милан 3:2

Голмайстори: 0:1 Бонавентура (15), 0:2 Калабрия (49), 2:2 Зиелински (53, 67), 3:2 Мертенс (81)

Наполи: Оспина, Руи (75-Луперто), Кулибали, Албиол, Хисай, Зиелински (73-Диавара), Хамшик (63-Мертенс), Алан, Кайехон, Инсиние, Милик
Треньор: Карло Анчелоти

Милан: Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Родригес, Бонавентура (82-Кутроне), Билия (58-Бакайоко), Кеси, Борини (71-Лаксалт), Сусо, Игуаин
Треньор: Дженаро Гатузо

Неапол, ст.: "Сан Паоло"
Съдия: Паоло Валери
Жълти картони: Инсиние (Наполи); Сусо, Родригес (Милан)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZQGwm8gR6uA" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>