Милан потрепери, но все пак се класира за полуфиналите в турнира на купата на Италия след победа с 4:2 над Торино на стадион "Джузепе Меаца".

Преди двубоя седемкратният европейски клубен шампион почете паметта на трагично загиналия в катастрофа с хеликоптер Коби Брайънт. Един от най-великите баскетболисти в историята беше голям почитател на миланския колос.

Мачът започна добре за домакините и Бонавентура ги изведе напред в резултата, но гостите осъществиха пълен обрат с два гола на защитника Бремер. Авансът им се запази до 91-ата минута, в която Хакан Чалханоглу изравни и прати мача в продължения.

Турчинът изригна с нов гол в 106-ата минута, а малко след това Златан Ибрахимович ликвидира интригата. Така на полуфиналите Милан ще играе с хегемона Ювентус.


Милан откри резултата в 12-ата минута чрез Джакомо Бонавентура, възползвал се от пробива отляво и хубавото подаване към опразнената врата на Анте Ребич. "Росонерите" изглеждаха по-опасни в акциите си, но не успяваха да удвоят.

Вместо това в 34-ата минута "биковете" изненадващо изравниха при първия си точен удар към съперниковата врата. Бразилецът Бремер показа здрави нерви при включването си в предни позиции, игра на двойно със Симоне Верди и матира Джиджи Донарума отблизо.

В средата на второто полувреме Златан Ибрахимович влезе от пейката, но малко след това Торино сензационно сътвори пълен обрат. Бремер отново беше най-съобразителен и засече с глава центрирането на Айна.

Милан натисна и Златан имаше две възможности, но първо стреля покрай целта, а след това ударът му с глава профуча над напречната греда. Снаряд на Хакан Чалханоглу пък беше блокиран.

Турчинът обаче не сбърка в 91-ата минута, в която изправи зрителите на крака с късен изравнителен гол. Той получи топката от Кастийехо и шутира извън наказателното поле, за да намери горния ляв ъгъл. Домакините дори се втурнаха са пълен обрат, но Ибрахимович на два пъти би високо.

Страхотен пробив на Леао позволи на Чалханоглу да вкара ново попадение в началото на продълженията, но неговият удар беше спасен от вратаря Салваторе Сиригу. На отсрещната врата Донарума трябваше да се намесва два пъти в рамките на минута.

В 106-ата минута  Хакан Чалханоглу отново попадна в прегръдките на своите, вкарвайки с мощен изстрел с левия крак по диагонала. Само две минути след това Ибрахимович също се разписа, нанасяйки сериозен удар на Торино.


 

Милан - Торино 4:2

1:0 Джакомо Бонавентура - 12'
1:1 Бремер - 34'
1:2 Бремер - 71'
2:2 Хакан Чалханоглу - 91'
3:2 Хакан Чалханоглу - 106'
4:2 Златан Ибрахимович - 108'