Отборът на Милан допусна грешна стъпка в битката за участие в евротурнирите през следващия сезон, след като загуби от Дженоа у дома с 1:2 в мач от 26-ия кръг на Серия А.

Пред празните трибуни на стадион “Джузепе Меаца”, заради епидемията от коронавирус в Италия, “росонерите” имаха преимущество в играта и отправиха цели 18 удара към противниковата врата, но само четири от тях бяха точни. В същото време гостите се възползваха от своите шансове, за да стигнат до ценен успех в битката за оцеляване.

Още в седмата минута опитният Горан Пандев даде преднина на генуезците, а четири минути преди почивката Франческо Касата удвои аванса на своите.

Домакините успяха да върнат едно попадение едва в 77-та минута чрез Златан Ибрахимович, но до края така и не успяха да стигнат поне до точката.

По този начин Милан остава само с един успех в последните си пет мача в първенството и заема седмо място в класирането с 36 точки, докато Дженоа вече има актив от 25 точки и се измъкна от зоната на изпадащите за сметка на Лече.

В другите мачове от деня Сампдория победи Верона с 2:1 у дома, докато СПАЛ се наложи над Парма с 1:0 като гост.