Треньорът на Милан Стефано Пиоли не скри щастието си след историческата победа с 4:2 над хегемона Ювентус.

На "Сан Сиро" "росонерите" губиха с 0:2, но в рамките на пет минути вкараха три гола и обърнаха развоя на дербито, с което затвърдиха превъзходната си форма, в която се намират. 

"Всички комплименти са за играчите, които показват невероятен дух и воля. Дори в трудните моменти те остават единни и не спират да вярват. Усилията им бяха възнаградени с великолепна победа. Всеки ден работим на Миланело. Знаехме, че класирането не отразява реалните ни възможности, затова просто се изолирахме и се фокусирахме върху това да демонстрираме на какво сме способни. Вече съм сигурен, че мога да разчитам на всеки, който се появи на терена. Това е един много странен сезон. Радваме се на успеха, но вече трябва да мислим за следващия мач", каза Пиоли.

"Можем да играем и по-добре. Наясно сме, че и малката загуба на концентрация води до лоши последствия. Неведнъж през сезона си патихме от това. Получихме голове от ситуации, в които трябваше да се защитаваме по-добре. Преди това мачът беше равностоен. В момента разликата в Милан е в манталитета и трябва да продължим да работим в тази насока".

"Сега не мисля за бъдещето, а само за следващия мач и за това какво можем да направим по-добре. Работата с тези играчи ми носи истинско удоволствие. Вече сме отбор, познаваме се и знаем силните и слабите си страни. Щастлив съм тук и съм амбициран да завършим сезона подобаващо. Ще видим какво ще се случи", добави Пиоли относно информациите, че ще бъде сменен от Ралф Рангник.