С два гола на Златан Ибрахимович Милан победи Сасуоло с 2:1 като гост в среща от 35-ия кръг на италианската Серия "А". Така "росонерите" събраха 59 точки и се изкачиха на пето място, докато Сасуоло е осми с 48 пункта.

Двата отбора се захапаха още от самото начало, а Ибрахимович имаше две добри възможности. Първо обаче негов удар беше уловен от вратаря, а след това шведският ветеран стреля неточно.

В 19-ата минута обаче Ибракадабра матира защитата на домакините след грешка в изнасянето на топката. Хакан Чалханоглу центрира в наказателното поле и Златан засече безпощадно с глава.

Вратарят Андреа Консили спаси нов удар с глава на Златан и малко след това Сасуоло изравни. Това се случи в 42-ата минута, в която Франческо  Капуто беше точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Чалханоглу. 

Ибра обаче не беше казал тежката си дума, защото върна аванса на своите в добавеното време на първата част, а нова асистенция записа Чалханоглу. Малко по-късно домакините останаха с човек по-малко заради червения картон на Меди Бурабия, позволил си балтия в краката на Анте Ребич.

Сасуоло стартира второто полувреме много смело и Джиджи Донарума трябваше да се намесва на няколко пъти. Чак в средата на втората част "росонерите" имаха много добра възможност за ново попадение, но Ибрахимович не отигра по най-добрия начин.

Четвърт час преди края на редовното време Милан беше още по-близо до гола, но изстрелът на Бенасер срещна страничната греда. Последва великолепно двойно спасяване на Консили срещу Кеси и Бонавентура, а до края Милан продължаваше да контролира играта и спечели заслужени три точки.


Сасуоло - Милан 1:2

0:1 Златан Ибрахимович - 19'
1:1 Франческо Капуто - 42', дузпа
1:2 Златан Ибрахимович - 45'