Милан - Каляри, двубой от последния 38-и кръг на италианската Серия А, стадион: "Джузепе Меаца", начало: 21:45 часа българско време.

Вероятен състав на Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Габия, Ернандес, Кесие, Бенасер, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович

Прогноза на Gol.bg:

Успехът с 4:1 над Сампдория в сряда гарантира шестото място за "росонерите", след като Наполи се издъни в гостуването си на Интер ден преди това. Дистанцията между двата отбора е четири точки в полза на Милан, който заслужено се класира за участие в Лига Европа.

В последните 10 кръга тимът безспорно е сред най-добрите в Серия А. На практика в този период само Аталанта спечели същия брой точки, което е показателно за добрата работа, която треньорът Стефано Пиоли свърши. От своя страна ръководството на отбора му гласува доверие и ще го остави да води отбора през следващия сезон.

Каляри обаче също има с какво да се похвали. Тимът Каляри хегемона Ювентус, като го победи с 2:0 у дома в сряда. В нападение "сардинците" показаха, че умеят да играят на контраатака и вкараха два страхотни гола дело на Лука Галиано и Джовани Симеоне още до края на първото полувреме. 

Това обаче беше първа победа за Каляри в първенството на Италия в последните девет срещи, като отборът не успя да вкара повече от гол в нито един от предишните осем двубоя.

Откъм състави при Милан наказан е Анте Ребич, а с контузии ще липсват Романьоли, Конти и Мусачио. За гостите наказан е Марко Рог, а контузени са Наинголан, Сигарини, Пелегрини и Паволети.

Любопитното за тази среща е, че шведската суперзвезда на "росонерите" Златан Ибрахимович откри головата си сметка, след като се присъедини към тима от Милано, именно срещу Каляри. Това се случи в началото на януари тази година.

Прогноза: Милан - Каляри 2:1