Ръководителите на италианския футбол обсъждат с правителството при какви мерки да стане евентуалното завръщане на привържениците по стадионите в Серия “А”. Първенството започва идния уикенд, а планът е феновете да могат да получат възможността да присъстват на трибуните от средата на октомври. Целта е стадионите да бъдат запълнени на 20% от капацитета си, каквато практика започва да функционира в Бундеслигата още от първия кръг тази седмица.

Вестник “Ла Република” разкрива част от детайлите за завръщането на тифозите в Италия. “Феновете ще трябва да носят прозрачни маски, за да не пречат на системата за лицево разпознаване; На стадионите ще се влиза само от пет входа; Всеки човек на стадиона трябва да разполага с поне 2,25 кв/м пространство; Ако някой запалянко е с температура над 37,5 градуса, той ще бъде изолиран в специална стая, след което ще бъде пращан вкъщи; Заетостта на местата за закупуването на храни и напитки не трябва да надвишава 50% от капацитета”, пише изданието, цитирано от "Монитор".

Освен в Германия и Италия, подобни мерки се обсъждат и в Испания, където засега обаче първенството остава без фенове по трибуните.