Милан - Ювентус, мач от 16-тия кръг на Серия А, стадион “Сан Сиро”, 21:45 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Едно от големите съперничества в италианския футбол между Милан и Ювентус отново е на дневен ред. Лидерът в Серия А Милан посреща настоящия шампион на Италия Ювентус.

Този мач ще даде отговорите на доста въпроси. Два от тях са: Има ли сили Милан да се бори за титлата? Ще успее ли Ювентус да защити трофея си?

“Росонерите” имат впечатляващите 37 точки дотук и са на върха в класирането, докато “Старата госпожа” е едва на петото място с изоставане от цели 10 точки зад противника си. Все пак торинци имат мач по-малко.

Преди дни Милан спечели срещу Беневенто с 2:0, въпреки че Сандро Тонали беше изгонен с червен картон. Ювентус пък показа, че възвръща формата си, след като разби Удинезе с 4:1. Добрата новина за феновете на тима е, че Кристиано Роналдо вкара два от головете и асистира за друг. Португалецът вече е едноличен лидер при реализаторите в Серия А с 14 попадения от началото на сезона, с 2 повече от Ромелу Лукаку.

За самия сблъсък треньорите на двата отбора имат някои проблеми. Стефано Пиоли няма да може да разчита на Златан Ибрахимович, Исмаел Бенасер, Матео Габия и Алексис Салемакерс. Заради тези липси се очаква в центъра на терена до Франк Кеси да застане Раде Крунич.

Андреа Пирло пък няма да може да разчита на контузения Алваро Мората и на Алекс Сандро, който боледува от коронавирус. Добрата новина за тима е завръщането на Хуан Куадрадо и Адриен Рабио, които изтърпяха наказание.

Резултат: 2:2