Милан победи Торино с дузпи 5:4 (0:0 в редовното време и продълженията) и успя да се класира на 1/4 финал за Купата на Италия.

Там "росонерите" ще се изправят срещу един измежду Интер и Фиорентина. Като цяло домакините владееха повече инициативата, търсеха победата още в редовното време, но направиха куп пропуски и така трябваше да чакат дузпите.

При тях Милан показа по-здрави нерви и вкара всичките си пет удара, докато Татарашану отрази една дузпа на Торино и класира отбора си напред в турнира. 


Срещата на "Сан Сиро" започна с приспивно темпо, като в началото двата отбора разчитаха на здрави единоборства в средата на терена и головите положения липсваха.

Постепенно домакините от Милан взеха инициативата и натиснаха "биковете" от Торино, които обаче много умело и правилно се защитаваха. В 21-ата минута "росонерите" скочиха за дузпа, но такава правилно не им бе дадена.

В следващата атака Торино стигна до положение, но Дзадза стреля в аут. След половин час игра Златан Ибрахимович се освободи от защитата на гостите и стреля мощно, но топката мина до гредата.

До края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение. Гояк пропусна за Торино, а Ибрахимович нямаше шанс за Милан.

Второто полувреме започна с възможност за "росонерите", но Леао не намери мрежата. Милан натисна здраво, но така и не стигаше до гол, а и на два пъти гредите спасяваха Торо.

Това бяха силните минути на домакините, но те пропиляха отлични шансове за попадение. В 72-ата минута Милан отново скочи за дузпа, но такава не последва. До края на полувремето Чалханоглу пропусна за Милан и така се стигна до продължения.

В първото добавено време Торино можеше да вкара, но Белоти стреля в аут. Отговорът на Милан бе тупалка на Тео Ернандес, но отново не се стигна до гол. Така и в продълженията двата отбора не си отбелязаха и се стигна до дузпи.

При тях Милан показа по-здрави нерви и вкара всичките си пет удара, докато Татарашану отрази една дузпа на Торино и класира отбора си напред в турнира. 

Милан - Торино 5:4 след дузпи (0:0 в редовното време и продълженията)

Милан: Татарашану; Калулу, Мусакио (63 - Кесие), Романьоли, Далот; Калабрия (63 - Т. Ернандес), Тонали; Кастийехо (46 - Чалханоглу), Диас, Леао; Ибрахимович (46 - Хауге)

Торино: Милинкович-Савич; Бремер (84 - Лянко); Н'Кулу, Буонджорно; Войвода (84 - Лукич), Сегре, Ринкон, Линети (63 - Синго), Ансалди (63 - Муру); Гояк; Дзадза (89 - Белоти)