Болоня – Милан, мач от 20-ия кръг на Серия "А", "Стадио Ренато Дал'Ара", начало: 16.00 часа наше време

Групата на Милан за мача:

Прогноза на Gol.bg:

Седмицата беше тежка за Милан, може би най-тежката от началото на сезона, но въпреки това "росонерите" станаха зимен първенец на Серия "А".

Но сега са изправени и пред други проблеми, след като преди седмица загубиха с 0:3 от Аталанта. После отпаднаха от 1/4-финалите за Купата на Италия след 1:2 от градския съперник Интер с решаващ гол в 98-ата минута.

Златан Ибрахимович беше изгонен в дербито, но наказанието му не важи за калчото и е на разположение на Стефано Пиоли. Но Симон Каяр и Брахим Диас са с мускулни контузии и няма да играят днес. Хакан Чалханоглу се възстанови от коронавирус, но не попадна в групата. Там се завръща Исмаел Бенасер, същото важи и Фикайо Томори. Нещо повече, очаква се новото попълнение да дебютира за Милан в калчото.

Единственият отсъстващ за Болоня е Федерико Сантандер, така че се очаква Родриго Паласио да се завърне като централен нападател. Той ще бъде подпомаган от Рикардо Орсолини и Муса Бароу.

"Рособлу" играят много трудно срещу Милан, като спечелиха само 1 победа от последните си 22 срещи в Серия "А". Тя дойде през 2016 г. на "Сан Сиро". "Росонерите" са непобедени на "Стадио Ренато Дал'Ара" в 14 поредни гостувания, от които спечелиха 10.

Милан днес може да постави и нов клубен рекорд, като вкара в 20 поредни визити в първенството. Отборът изравни постижението си от март 1992 г. до април 1993 г. и сега се надява да го задмине. Според нас това ще се случи и надигащият се гигант ще спечели.

Прогноза: Болоня – Милан 1:2