Голмайсторът на Милан – Златан Ибрахимович, вероятно няма да бъде обвинен в расизъм след сблъсъка си със звездата на Интер по време на дербито между двата гранда от Купата на Италия.

"Нерадзурите" спечелиха драматично 1/4-финалния мач с гол в последните секунди на Кристиан Ериксен, но преди това между остриетата се разрази истинска стихия.

Златан казал на Лукаку: "Хайде, отивай да се занимаваш с твоето ла*няно вуду някъде другаде, магаре такова". Думите му са свързани със случка от 2017 година, когато Лукаку още носеше екипа на Евертън. Тогава собственикът на "карамелите" Фархад Мошири заяви, че нападателят е отказал офертата за нов договор, защото е получил "вуду съобщение", изпратено от майка му.

Ибра обяснил пред разследващите органи, че думите му са били свързани именно с тази история. Той многократно е отрекъл да е имало расизъм в изказването. Златан обяснил и защо е нарекъл Лукаку "магаре". Бившият футболист на Манчестър Юнайтед казал, че този израз често се използва в Англия за играчи без техника.

Лукаку ще бъде разпитан другата седмица, но на този етап нито той, нито от Интер, са обвинили Ибрахимович в расизъм.

Снимка: БГНЕС