Милан излъга с 2:1 Дженоа на "Джузепе Меаца" в среща 31-ия кръг на Серия "А" и съкрати на 8 точки изоставането си от Интер и първото място.

Анте Ребич откри резултата в 13-ата минута, а Матия Дестро изравни в 37-ата. В 68-ата Джанлука Скамака си отбеляза автогол и подари победата на "росонерите".

Така Милан спечели за първи път на своя стадион от 7 февруари насам, когато разгроми "Кротоне" с 4:0.

С тази победа Милан събра 66 точки, докато Дженоа е с 32 и продължава да е в средата на класирането. 


Милан започна здраво мача и още в началото се хвърли в атаки. "Росонерите" можеха да вкарат в петата минута, но Тео Ернандес от чиста позиция стреля в аут. Милан продължи да доминира и заслужено вкара в 18-ата минута, когато точен бе Ребич.

Малко по-късно домакините можеха да опънат отново мрежата на Дженоа, но Рафаел Леао не успя да преодолее Матия Перин.

Многобройните пропуски на Милан бяха наказани от Дженоа в 37-ата минута, когато Дестро възстанови равенството. "Росонерите" се хвърлиха отново в атаки, но Франк Кесие изпусна чиста ситуация, когато стреля в аут.

Милан започна мощно и второто полувреме, но нов пропуск записа Ребич. Отговорът на гостите бе удар с глава на Дестро, но Джанлуиджи Донарума спаси.

Домакините отново взеха инициативата, но нови пропуски направиха този път Хакан Чалханоолу и Кесие. След час игра Симон Кяер стреля с глава, но топката мина до гредата.

Така се стигна до 68-ата минута, когато Скамака си заби автогол и даде предимство на Милан. До края не се стигна до нови попадения и така Милан заслужено си взе победата и трите точки.

Милан - Дженоа 2:1

Голмайстори: 

1:0 Ребич (13')
1:1 Дестро (37')
2:1 Скамака (68' - автогол)

Милан: Дж. Донарума, Калюлю, Кяер, Томори, Ернандес, Бенасер, Кесие, Салемакерс, Чалханоолу, Ребич, Леао

Дженоа: Перин, Голданига, Радованович, Мазиело, Гильоне, Стротман, Бадел, Зайц, Касата, Дестро, Скамака