Милан постигна много важен успех в битката за участие в Шампионска лига през следващия сезон.

"Росонерите" победиха с 2:0 у дома Беневенто и се изкачиха на 2-ро място в Серия "А" преди изиграването на останалите мачове от 34-ия кръг.

Головете за домакините вкараха Хакан Чалханоглу още в 6-ата минута и Тео Ернандес след час игра. Така Милан е с 69 точки, пред Аталанта (68), който утре гостува на Сасуоло, в класирането следват Наполи и Ювентус.

Те имат по 66 т. и играят съответно с Каляри на стадион "Диего Армандо Марадона" и Удинезе на "Дачия Арена".


Успехът за Милан беше напълно заслужен и през първото полувреме домакините можеха да вкарат доста повече голове, освен попадението на Чалханоглу.

Турският национал откри резултата след хубава комбинация с Алексис Салемакерс и Франк Кесие, при която последният хитро пропусна топката за Чалханоглу, който не сбърка от близко разстояние за 1:0!

После вратарят на "Вещиците" Лоренцо Монтипо се отличи с няколко добри спасявания след удари на Златан Ибрахимович, Рафаел Леао и Тео Ернандес.

След почивката Монтипо отново спря Ибра, а Джанлука Лападула и Яго Фалке пропуснаха за Беневенто. В 55-ата минута вратарят на гостите за трети път в мача парира изстрел на Златан, но след час игра капитулира за втори път на "Сан Сиро".

Монтипо спаси нов шут на Ибрахимович, но при добавката Ернандес не сбърка и успокои Милан.

До края срещата вече се доиграваше, а след нея Беневенто остава в опасната зона с 31 точки, колкото имат Каляри и Торино, но двата отбора са два и с един мач по-малко.

За отбелязване е, че това беше и първа победа на Милан над "Вещиците" на "Сан Сиро", след като рпез 2018 г. гостите изненадващо се наложиха на легендарния стадион с 1:0. 

Милан - Беневенто 2:0

Голмайстори: 1:0 Чалханоглу (6), 2:0 Ернандес (60)