Техническият директор на Милан Паоло Малдини разкри, че скандалната среща между тифози на тима и вратаря Джанлуиджи Донарума е принудила клубното ръководство да вземе важното решение да спре всички преговори със своите играчи до приключването на сезона.

Легендата на "росонерите" също така призова феновете да оставят футболистите на спокойствие преди ключовите им мачове до края на кампанията.

"Важно е за пореден път категорично да заявя, че никой извън Милан не може да решава кой да играе и кой да преподпише договора си. Решенията на терена зависят от треньора, докато клубното ръководство се занимава с контрактите", коментира Малдини пред ANSA.

"От този момент нататък замразяваме всички преговори за нови договори преди края на сезона, за да може отборът да се концентрира на терена. Междувременно, ще продължим да защитаваме нашите играчи, както винаги сме го правили."

"Досега феновете на Милан винаги са били за пример с подкрепата си към тима. Те трябва да разберат, че в момента футболистите се нуждаят от спокойствие и концентрация, за да посрещнат следващите мачове, които ще бъдат решаващи. Това, което се случи в събота сутрин с Донарума, не помага.

Отново потвърждавам абсолютния професионализъм на всички наши играчи, дори и на тези, чиито контракти изтичат. На тях никоге не им е липсвала отдаденост към каузата на отбора", добави легендарният защитник на "росонерите".

Освен Донарума, Хакан Чалханоолу също е с изтичащ договор, а също така в Милан има и важни играчи като капитана Алесио Романьоли и Франк Кесие, чиито контракти са до края на следващия сезон.