Отборите на Милан и Интер ще се изправят един срещу друг в дербито на Милано за 229-ти път в историята в неделя от 21:45 часа българско време. Двубоят на "Сан Сиро" ще бъде с голямо значение не само за честта на двата тима, но и за битката за титлата в Италия.

Макар и да са изминали едва 11 кръга, шампионите от Интер вече изостават със седем точки от лидерите Милан и Наполи. Победа на "росонерите" ще има позволи да дръпнат с десет точки пред градския си съперник и да покажат, че през този сезон ще са реален конкурент за титлата, след като през миналата кампания те не успяха да превърнат добрия си старт в успешна атака на първото място.

От друга страна Интер на Симоне Индзаги отчаяно се нуждае от успех, за да се доближи до върха и да не загуби рано шансове за защита на шампионския си трофей. Двата тима са на обратния полюс в Шампионската лига, където Милан има само една точка от четири мача и минимални шансове да продължи към осминафиналите, докато Интер е на втора позиция в своята група със седем точки.

Индзаги няма кадрови проблеми, като Иван Перишич може да се завърне в титулярния състав на любимата му формация 3-5-2, а Лаутаро Мартинес и Един Джеко ще си партнират в атака.

Треньорът на "нерадзурите" ще трябва да прави избор между завърналия се след контузия Хакан Чалханоглу и Артуро Видал в центъра на терена, както и Дензъл Дъмфрис и Матео Дармиан на десния бек. За Милан се очаква Златан Ибрахимович да замени Оливие Жиру в титулярния състав, а най-вероятно Фоде Бало-Туре ще заеме мястото на наказания Тео Ернандес.

Милан посреща Интер на "Сан Сиро" в неделя от 21:45 часа българско време.