"Ще се нуждаем от много силно представяне, това ще бъде и допълнителен бонус за нашата увереност", заяви треньорът на Интер Симоне Индзаги преди дербито с Милан в неделя. Шампионите на Италия изостават със седем точки от "росонерите" и Наполи преди двубоя на "Сан Сиро" и ще търсят задължителна победа срещу градския съперник.

"Ще бъде много напрегнат мач, знаем какво е това дерби. Знаем колко е важно за нашите фенове и искаме да завършим серията от седем мачове по положителен начин. За такъв мач подготовката се прави сама, виждам концентрация и решителност в очите на играчите. Справяме се добре в Шампионската лига и имаме 24 точки от 11 мача в Серия "А", така че едно много силно представяне ще бъде допълнителен бонус за увереността ни", коментира Индзаги на днешната си пресконференция.

"Нямам търпение за първото си дерби на Милано, нашите фенове също го чакат и ще ни подкрепят. Ще ни бъдат от голяма помощ. Имам идея на какъв състав ще заложа, но трябва да видя как ще мине последната тренировка. Дербито ще се реши от това кой тича повече, кой иска повече победата, кой атакува и се защитава по-добре, уважавайки противника", допълни треньорът на Интер.

Милан посреща Интер на "Сан Сиро" в неделя от 21:45 часа българско време.