До края на Серия А остават 10 кръга и пред лидера Милан се открива отлична възможност да спечели титлата след 11 г. Росонерите водят с 2 точки пред Интер, но шампионите са с мач по-малко. Един поглед към най-близките ангажименти показва, че възпитаниците на Стефано Пиоли могат да запазят и дори увеличат аванса си в следващите 3 мача. 

Довечера от 21:45 часа Милан приема Емполи в двубой от 29-ия кръг, след това гостува на Каляри (19 март), а след паузата за националните отбори приема Болоня (3 април). Или с други думи казано – росонерите срещат съперници от втората половина, по-точно 13-ия, 17-ия и 12-ия. Теоретично напълно преодолими отбори, но през този сезон Милан страда срещу подобни противници, а не срещу грандовете. И точно малките изненадващо мъчат гранда.

Цифрите показват, че отборът Пиоли е спечелил 80% от възможните точки срещу по-малките отбори. В същото време Интер е с 89%, а Наполи – с 85%. Издънки, като домакинствата срещу Специя (1:2) и Удинезе (1:1), както и визитата на Салернитана (2:2), са сигнална лампа за Милан. Справят ли се росонерите с този проблем, ще разчистят пътя към скудетото, при положение че по-сериозните им препятствия до края са Лацио, Фиорентина и Аталанта.

„Все още не искам да говоря за титлата. Имаме амбиции, но битката е в разгара си“, заяви нападателят на Милан Оливие Жиру, който отбеляза 11 гола във всички турнири след трансфера си Челси. Французинът се намира в отлична форма и донесе победите срещу преките конкуренти Интер (2:1) и Наполи (1:0).

„Просто опитвам да си върша работата. Винаги се стремя да съм на правилното място. Не искам да мисля за това кой ще е титуляр и кой не. Имаме доста класа в отбора, но понякога ни е необходимо да си поговорим малко повече. Опитвам се да участвам, защото знам колко важна е комуникацията между играчите. Трябва да мислим за всеки мач последователно“, заяви 35-годишният нападател, цитиран от "Тема спорт". 

Довечера срещу Емполи Тео Ернандес е наказан, докато Тиемуе Бакайоко е под въпрос, без да броим Симон Кяер, за когото сезонът приключи.