Един от най-важните футболисти на италианския шампион Милан – Тео Ернандес, може да пропусне мачовете срещу Челси и Ювентус, съобщава Sky Sport Italia.

Крайният бранител напусна лагера на Франция заради проблеми в десния аддуктор, получени по време на първата загуба на "росонерите" за сезона – 1:2 от Наполи на "Сан Сиро".

От Милан потвърдиха за травма на Ернандес и допълват, че след седмица ще бъде подложен на нови изследвания, за да стане ясно кога ще се завърне в игра.

Очакванията са французинът със сигурност да пропусне гостуването на Емполи на 1 октомври и до последно ще е под въпрос за срещата с Челси от Шампионска лига на 5 октомври и дербито с Юве от калчото на 8 октомври.

  • Още контузии на "Сан Сиро": 

С проблеми на "Сан Сиро" са още Анте Ребич, който се бори с болки в гърба, както и Дивок Ориги. В следващите часове хора от лекарския щаб на Милан ще пътуват за Белгия, за да проверят състоянието на нападателя заедно с колегите си от националния отбор на "Червените дяволи". 

Добрата новина за Стефано Пиоли е, че ще може да разчита на Давиде Калабрия още за двубоя на стадион "Стадио Карло Кастелани" в Тоскана. 

Снимка: БГНЕС