Пиер-Емерик Обамеянг призна, че е научил важни уроци за играта от Роналдо-Феномена, когато е прохождал във футбола, въпреки че бразилецът вече е бил "малко дебел" по това време.

Двамата нападатели бяха заедно в Милан. Габонският голмайстор имаше договор с "росонерите" между 2007 и 2011 г., а световният шампион също се присъедини към тях по това време.

Тогава Роналдо вече беше преминал своя пик, но все пак отбеляза девет гола в 20 мача за Милан и даде пример на Обамеянг какво е необходимо, за да стане световна суперзвезда.

Цитираният от webcafe.bg Пиер-Емерик, който направи име в Борусия Дортмунд, а след това игра в Арсенал и Барселона, преди да подпише с Челси, върна лентата назад:

"По това време Милан беше наистина силен. Роналдо, Паоло Малдини, Алесандро Неста... Бях много млад. Ето защо избрах да отида под наем за няколко години. Просто се опитвах да стана по-добър и гледах Роналдо, за да науча колкото мога повече. Честно казано, той беше малко дебел тогава, но все още беше най-добрият. Винаги ще помня как, когато Карло Анчелоти го нападаше за килограмите, му отговаряше: "Какво искаш да правя - да тичам или да вкарвам голове?". А Карло на свой ред казваше: "Вкарвай голове" и в следващия мач Роналдо отбеляза два. Това е част от характера и като нападател имаш нужда от това, защото трябва да си силен психически. Бях просто малко хлапе сред всички тези големи звезди и тренирах с тях. Опитвах се да попия колкото се може повече."

Роналдо напусна европейския футбол през 2008 г., когато се завърна в родината си, за да заиграе за Коринтианс, но спомените за периодите му в ПСВ, Барселона, Интер и Реал Мадрид няма да избледнеят никога.

33-годишният Обамеянг записа първия си гол за Челси при победата с 2:1 над Кристъл Палас като гост в събота и се надява, че периодът му на "Стамфорд Бридж" ще бъде успешен.