Треньорът на Милан Стефано Пиоли призна, че Фиорентина е „играла по-добре“ от Милан снощи, но очаква различен тим на росонерите в Шампионската лига срещу Тотнъм. Росонерите постигнаха четири поредни победи във всички състезания, без да допуснат гол, но снощи паднаха 1:2 на "Артемио Франки". Голове на Нико Гонсалес от дузпа и Лука Йович бяха достатъчни на Виолетовите да спечелят.

„Подготвихме мача добре, но Фиорентина се справи по-добре от нас, особено през първото полувреме, като качество и енергия, тъй като спечели повечето от единоборствата. През второто полувреме се справихме по-добре и имахме шансове да изравним. Трябваше да се справим по-добре при дузпата, но представянето през първото полувреме не беше достатъчно добро“, каза Пиоли пред Sky Sport Italia.

"Фиорентина игра по-добре от нас днес. Това не е защото мислите ни бяха насочени към Тотнъм, просто трябваше да се справим по-добре в много области. Предстоят много мачове този сезон, но това е пречка, без която можехме да се справим. Това не беше същото представяне, което видяхме срещу Аталанта миналата седмица", допълни Пиоли.

Тотнъм също загуби вчера във Висшата лига (0:1 от Уулвърхемптън), така че увереността е ниска и от двата отбора, които влизат в реванша от осминафиналите на Шампионската лига в Лондон в сряда.

„Ще бъде различен мач, това е нокаут кръг и представянето тази вечер няма да ни повлияе, както и двете поредни загуби на Тотнъм няма да им повлияят. Това е много важен мач и за двата отбора, и двамата ще играем по най-добрия начин. Повече или по-малко имам идея кой да играя. Исмаел Бенасер се завърна след месец извън игра и не беше напълно готов, трябва да видим и как се справя Брахим Диас. Това ще бъде много различен мач, защото Тотнъм е в различна форма от Фиорентина и има много други елементи. Ще бъдем подготвени".

Походът на росонерите към Скудетото през миналия сезон беше изграден до голяма степен върху отличните им резултати като гост, но този сезон те вече имат четири поражения и четири равенства по време на пътуванията си. "Вярно е, но и странно, като се има предвид статистиката, която винаги сме имали. Трябва да се опитаме да се справим много по-добре до края на сезона, тъй като имаме качеството да се справим по-добре от тази вечер. Бягахме много днес, но не бяхме умни, не бяхме достатъчно стабилни.“