Осем дни преди първия полуфинален мач от Шампионската лига на "Сан Сиро" вече стана ясно, че повече от 74 000 фенове ще посетят европейското "Дерби дела Мадонина". Милан ще счупи рекорда си по приходи в следващия мач от турнира. La Gazzetta dello Sport обявява днес, че всички свободни места на стадиона ще бъдат заети на 10 май. 

Заявките за билети за място на "Сан Сиро" за сблъсъка с Интер на полуфиналите наближават един милион, като се има предвид, че максималният капацитет на стадиона в столицата на Ломбардия не може да надвишава 76 000 места за мачове в Европа.

Според италианските организатори ще бъде надминат предишният рекорд, поставен от клуба - на осминафиналите с Тотнъм (1:0), когато от билети "росонерите" спечелиха 9 133 842 евро. Сега се очаква приход от 10 милиона евро, като средната цена на билета е над 130 евро, пише "Труд". 

Смята се, че така ще бъде и за реванша Интер - Милан на "Джузепе Меаца". Залогът на това двойно дерби е огромен и означава класиране за финала в Истанбул на 10 юни срещу победителя от двойката Реал Мадрид - Манчестър Сити.