Стефано Пиоли признава, че Милан изчерпва „възможностите да направи този сезон положителен“ след загубата от Специя, така че сега всичко е свързано с реванша срещу Интер на полуфинала на Шампионската лига. Росонерите се нуждаеха от победа, за да намалят разликата в челната четворка, особено след като Лацио завърши наравно 2:2 с Лече, но вместо това бяха победени на Стадио Пико. Голове на Пшемислав Вишневски и Салваторе Еспозито донесоха 2:0 за Специя.

„Липсваше ни постоянство по време на мача, имахме нужда от по-високо темпо“, каза Пиоли пред DAZN. „Беше балансиран мач, първото полувреме беше наред, но загубихме пътя си през второто. Това не беше представяне, подходящо за нашите възможности".

След последния съдийски сигнал, ултрасите извикаха целия отбор в края на мача – включително треньора им – който стана прав, докато феновете изнасяха реч. Какво казаха?

„Те ни тласкаха и ни мотивираха да дадем най-доброто от себе си", призна Пиоли.

Седмицата е катастрофална за Милан след загубата 0:2 от Интер в Шампионската лига и сега в Ла Специя.

„Играем игра, която може да ни позволи да влезем в историческите книги. Трябва да вярваме, че можем да победим Интер, но очевидно само ако играем нашия футбол с ниво на концентрация, енергия и качество. Не бяхме на ниво в последните два мача, можем да играем много по-добре.”

Пиоли признава, че поражението от Интер е тежало на Милан, тъй като те пътуваха до Ла Специя с различен и променен състав.

„Естествено, Шампионската лига е в съзнанието ни и е нормално да сме разочаровани от първия мач, но също така знаехме колко важен е днешният ден. Този резултат усложнява бъдещето ни, така че означава, че имаме нужда от още по-добро представяне във вторник. Не остават много повече възможности да направим този сезон положителен. Трябва да вярваме, че имаме шанс да победим Интер.”