Треньорът на Милан Стефано Пиоли бе изключително доволен от победата с 4:1 над Торино. Росонерите стартираха с 6 точки от първите два кръга, благодарение на петимата офанзивни играчи. Снощи Оливие Жиру реализира две дузпи, като Кристиан Пулишич и Тео Ернандес също се разписаха срещу Торино. В интервюто си след мача Жиру каза, че сега имат повече сила в дълбочина и могат да се борят както за Скудетото, така и за Шампионската лига.

„Това е нашата цел, разбира се“, съгласи се Пиоли за Sky Sport Italia. „Доволни сме от представянето, тъй като показахме стъпки напред от първия мач. Трябва да продължим да се опознаваме и да станем повече отбор, но това вече е добро начало. Ние привлякохме играчи с характеристиките, които търсихме, много атакуващ и проактивен подход. Това винаги е бил нашият начин на игра, понякога се получаваше по-добре от други, но никога не се върнахме, за да играем на контраатака. Пресата на нападателите ни помогна и в защита днес.”

Трансферният прозорец ще затвори следващата седмица и все още има съобщения, че Милан търси централен нападател като Медхи Тареми от Порто, който да даде възможност за почивка на Жиру.

„Оли е страхотен играч, но ако искаме да сме конкурентоспособни в два турнира, никой играч не може да гарантира 100 процента за целия сезон. Колкото повече опции имаме, толкова по-добре. Ние сме завършени, както стоят нещата, тогава, ако нещо се случи, клубът ще реши какво да прави."

Ако не бъде привлечен нов нападател, тогава се очаква Лоренцо Коломбо да остане на Сан Сиро, вместо да отиде под наем в Монца. Пиоли смени тактиката си на 4-3-3 този сезон, така че може ли да се върне към старото 4-2-3-1?

„Възможност е, когато всички са в добра форма, но не мисля, че системата ни кара повече или по-малко да атакуваме. Това са характеристиките на играчите, защото сега имаме халфове, които са по-настроени към атака и натискат, така че на практика има петима играчи, които атакуват. Имаме и алтернативи, тъй като Пулишич може да играе зад Жиру например. Нека в момента се опитаме да постигнем известна последователност и да правим тези неща редовно, но винаги е предимство за треньора да има различни възможности. Това е страхотна група играчи, с които да работим. Те са готови да се жертват напълно за отбора и това е основата, върху която можем да градим.”

Пулишич вкара и в двата си мача в Серия А досега през сезона, но Пиоли се опита да спре неизбежния шум след преминаването му от Челси.

„Той е много интелигентен. Всички знаем какъв е футболният свят, трябва да сме балансирани в положителните и отрицателните оценки. Видях напредък от мача с Болоня, но също така и неща, които можем да направим по-добре, така че нека не бързаме.”

Милан изглежда беше загубил „радостта“ от представянето си, наблюдавано през сезона на Скудетото, но преоткри част от този блясък.

„Играта на Сан Сиро определено ни прави щастливи и се радвам, че новите играчи изпитаха тази топлина и ентусиазъм за първи път. Миналият сезон беше сложен по много причини, бяхме спечелили скудетото и искахме да повторим, така че за известен период загубихме част от това удоволствие. Мисля, че сега формираме страхотен екип, но трудностите ще дойдат и колкото по-обединени сме, толкова по-добре ще можем да се справим с тях, когато пристигнат.”