Стефано Пиоли беше широко критикуван от италианската преса след болезнената загуба на Милан с 1:5 в Дарби дела Мадонина. Росонерите отново не успяха да постигнат целта срещу градския противник Интер, като допуснаха пета поредна загуба в дербито. Резултатът сега оставя Интер еднолично на върха на класирането. Милан започна сезона по силен начин, но сега ще трябва да се отърси от тази загуба в дербито преди началото на кампанията си в Шампионската лига срещу Нюкасъл на 19 септември.

Вестник "Гадзета дело спорт" не беше впечатлен от работата на Пиоли в дербито, подчертавайки слабите резултати от неговите промени и необходимостта да не се реагира прекалено много след поражението.

„Промяната на всичко след четири загубени дербита и загубата на петото по-зле о от предишните боли. Вместо прекъсване, видяхме Мхитарян да влезе необезпокояван в наказателното и да бележи, а Милан пострада от контраатаки, както през миналия сезон", пише вестникът. „Съдейки от вчера, пазарът и новият облик не послужиха много добре. Трудна работа е да не драматизираме излишно лошия удар, защото във вторник е Шампионската лига.”

"Тутоспорт" повтори тези настроения, подчертавайки лошото представяне на Милан и техните неубедителни промени по време на мача, пишейки: „Милан след пет минути се стопи като сняг на слънце и, дори по-сериозно, спря да играе след 1:3. Те се затвориха, безполезно превключвайки на 4-2-3-1", казва изданието.

Милан беше най-активният отбор на летния трансферен пазар в Серия А, оказвайки натиск върху Пиоли да постигне резултати след разочароващото четвърто място през миналия сезон.

"Кориере дело спорт" пък подчертава поредното лошо начало на росонерите. В повечето от мачовете с Интер тази година, тима на Пиоли допуска ранен гол.