Рафаел Леао отбеляза, че за него би било "много важно" да бъде обявен за капитан на Португалия в бъдеще и остана спокоен въпреки липсата на мачове като титуляр в националния отбор. 24-годишната звезда на Милан не започна нито един мач на Световното първенство през 2022 г. в Катар, като не успя да изиграе повече от 30 минути в нито един двубой по пътя на отбора до четвъртфиналите. Той бе титуляр в последните 3 квалификации за Евро 2024, като даде асистенция срещу Люксембург.

Леао е открояващата се звезда в състава на Милан на Стефано Пиоли и продължава силната си форма през този сезон, като вкара три гола и даде четири асистенции в първите осем мача в Серия А. На пресконференция, Леао първо беше попитан дали би искал да носи капитанската лента за Португалия в бъдеще.

"Да, разбира се, че това ще бъде много важен момент за мен, за моята кариера и за моето семейство. Да представяш националния отбор е повод за гордост, още повече с капитанската лента. Не знам, кой знае..."

Той все още не иска да гледа напред към Европейското първенство през следващото лято. "Не можем да мислим вече за бъдещето. Ако спечелим мача в петък, тогава да, можем да започнем да го правим. Засега сме съсредоточени върху мача в петък. Дали заслужавам да съм титуляр? Както винаги казвам, много съм щастлив, че съм тук, имам доверието на треньора си и той е този, който решава. Винаги давам най-доброто от себе си. Ако не съм в стартовия състав, това не е нещо, което ме натъжава, защото разполагаме с широк спектър от качествени играчи."